Hvordan opvarmer du din lejlighed og sikrer dig et godt indeklima?

I Taastrupgaard har vi et varmeanlæg, som selv skruer op for temperaturen til radiatorerne, når temperaturen falder udenfor. For at finde frem til en behagelig temperatur i lejligheden, bør I anskaffe jer et termometer. Det må gerne være et billigt termometer. Termometeret skal placeres på en indvendig væg, og ikke på en ydervæg. Her skal det sidde ca. 1 meter over gulvet.

For at finde den rumtemperatur som passer jer bedst, skal I prøve jer lidt frem. Det er ikke sikkert, at to radiatorer skal stå på præcis det samme. Brug alle radiatorerne i lejligheden. Radiatorerne er forskellige i størrelse og effekt alt efter rummets størrelse. Hvis I slukker for en radiator i et rum, sætter I de andre radiatorer på overarbejde. Dette bliver dyrere for jer end at bruge alle radiatorerne.

Når I har fundet den temperatur, som I ønsker, kan I med en blyantsstreg markere det ud for den grønne indikator på radiatortermostat. Denne markering kan I bruge, når I skal finde den rette temperatur efter jeres daglige udluftning.

Det er vigtigt, at I lufter ud i lejligheden 3 gange dagligt. Ganske kort, bare 5 minutter med gennemtræk. Det er vigtigt, at I skruer ned for radiatorerne, når I lufter ud, ellers står de og varmer til ingen nytte. Det handler om at skifte luften ud, og ikke køle jeres lejlighed og inventar ned. Det er vigtigt for både indeklimaet og varmeøkonomien. Dårlig luft, som blandt andet er mados og vanddamp, er tung luft, og tung luft er sværere at varme op end frisk luft. Derfor er det også vigtigt, at I ikke tørrer tøj indenfor i lejligheden.

Skal I på ferie, har I ikke brug for den samme mængde varme i jeres lejlighed. Derfor er det en god idé at skrue lidt ned for varmen til en temperatur på ca. 18° C., mens I er bortrejst.