I den boligsociale helhedsplan En drøm om i morgen arbejder vi for at gøre drømme om en bæredygtig fremtid i Taastrupgaard til virkelighed. Vi udvikler og understøtter mangfoldige fællesskaber og realiserer løsninger gennem kunst, kreativ læring og tværfaglige samarbejder. Vi arbejder for at lytte og give plads til de lokale levede liv, når vi udvikler Taastrupgaard frem mod 2030 – fysisk og socialt. Vi tænker åbent, rummeligt og empatisk. Sammen med beboerne arbejder vi samskabende og eksperimenterer løbende med, hvordan vi sikrer den sociale sammenhængskraft nu og fremover. Vi ved, at kunsten og kreativiteten rummer afgørende metoder til at danne bæredygtige sociale fællesskaber på tværs af forudsætninger, forskelligheder og kulturer. Og ved at facilitere møder i sådanne kreative fællesskaber sikrer vi os, at sociale hierarkier og dominerende narrativer nedbrydes, og at mange ressourcer og potentialer får liv. Kunst, kultur og kreativitet har derfor enorm betydning i vores boligsociale indsatser.
Vi er Selsmoseskolens børn
født af en drøm om i morgen
Mellem himmel og jord vil vi sætte spor
Vi vil glæde vores jord
— Omkvæd, Selmoseskolens børn, Sang af Klaus Frederiksen, 2002
Vi drømmer om, at Taastrupgaard bliver et levende boligområde, hvor beboere planter og høster egne grøntsager, frugter og krydderurter, hvor bier summer, insekter kribler og sommerfugle flakser i vores grønne områder, hvor vi alle tænker over, hvilke ressourcer vi bruger, forbruger og genbruger, og hvor vi møder hinanden til hverdag og fest og inspirerer hinanden med vores forskellige baggrunde, traditioner og skikke.
Alle kan være med til at udfolde En drøm om i morgen.
Vi tror på, at vi skaber de mest bæredygtige løsninger ved at involvere beboerne i udviklingen af Taastrupgaard. Beboerne kan bidrage med værdifulde perspektiver og med at udvikle fællesskaber, der matcher deres behov og ønsker. Jo mere lokalt ejerskab, jo bedre.
Vi inviterer også kunstnere, virksomheder, kulturaktører, institutioner, forskere og borgere i Taastrup til at deltage i udviklingen af Taastrupgaard. Lige nu samarbejder vi med kunstner og arkitekt Gitte Juul, kunstnergruppen SUPERFLEX, kunstnerne Svend Sømod og Ekkoflok, AKB Taastrup, KAB, Høje-Taastrup Kommune, Nationalmuseet, Høje-Taastrups billedskole, Kroppedal Museum, Empathic Enviroments.
Tidligere har kunstfotograf Fryd Frydendahl, performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen og billedkunstner Kerstin Bergendal bidraget. Du kan læse mere her på siden, hvor vi præsenterer små og store samarbejder.
Vil du være med til at skabe et bæredygtigt, levende og inspirerende miljø i Taastrupgaard? Kontakt os her.